Kozmetička industrija neprestano traga za novim, jedinstvenim sastojcima. Konkurencija je izuzetna. Pridobiti novog korisnika i zadržati već postojećeg, večiti je izazov, jer korisnik s pravom uvek želi najbolje za svoju kožu, kosu, nokte. Tako su se kroz istoriju i menjali trendovi u kozmetici.

Neki dan pročitah na vestima naslov “Spašena Dojkinačka reka, prirodni biser Stare planine”. Da se i sama nisam uverila da je Stara planina riznica najlepšeg i najlekovitijeg što priroda može da iznedri, verovatno bih tek tako pretrčala preko ovog naslova.

Osnovni preduslov za dobar spoljašnji izgled je zdravlje! Stanje i izgled kože i tela su drugi uslov.

Starenje je jedan prirodni fiziološki proces, zajednički za sva živa bića koji započinje rađanjem. Kad je koža u pitanju, isti je proces.

Nalazimo se u jednom veoma specifičnom i teškom periodu života. Svi mi bez izuzetka! Do sada smo ovaj scenario gledali samo u horor filmovima koje ja nikad nisam volela.

HEMEL je domaća firma koja je počela sa radom početkom devedesetih, kao porodična manufaktura. Inspiracija je bila tradicionalna receptura izrade kozmezičkih preparata bez dodataka konzervansa, emulgatora, aditiva, veštačkih boja i mirisa...

U ranim godinama života zdravlje nam je svima sporedna stvar. To je ono što se podrazumeva da imamo i našta ne obraćamo pažnju. Tek kad dođe do nekih zdrastvenih tegoba, pa makar to bio i najobičniji grip obratimo pažnju na činjenicu koliko je dobro kad nam ništa ne fali.

Poslednjih meseci od kad sam počela da razmišljam o blogu teme su se same definisale i ja sam uviđala koliko su ključne sfere našeg interesovanja, a time i našeg celog bića povezane i da u stvari proizilaze jedna iz druge.